piątek, 9 października 2015

Jaglana szarlotka


1,5 kg jabłek
200 g kaszy jaglanej
cynamon

Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kaszę jaglaną zmielić na grubą mąkę.
Wszystko ze sobą wymieszać i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (nie dużej formy).
Piec w 180 stopniach przez 50 minut :)
Idealna na śniadanie jak i do kawki :)

7 komentarzy:

  1. najprostsze i najlepsze ciasto z jabłkami!

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurcze jakie banalne! A pewnie mega pyszne. Trzyma się? Idzie je kroić? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzyma się :) Można nawet kroić od razu po wyjęciu z piekarnika :)

      Usuń
  3. Robię identycznie tylko nie mielę kaszy.. no i jabłek tak ok. 2kg.

    OdpowiedzUsuń